بایگانی دسته: کامپیوتر و اینترنت

تغییر آدرس

آدرس وبلاگ ما باز هم به همون دلایل قبلی عوض شد:

http://blog4.hamidcity.com

البته آدرس خوراک وبلاگ، همون آدرس قبلی است

داستانهای رایانه‌ای – ۳

مکان: یک سازمان دولتی

کارمند (بعد از گرفتن نامه‌ی من):نرم‌افزاری یا سخت‌افزار؟

من: سخت‌افزار.

کارمند: مشکل این پرینتر ما چیه که کج چاپ می‌کنه؟

من: من که تعمیرکار پرینتر نیستم.

کارمند: ای بابا! پس چی یاد گرفتی توی دانشگاه؟

داستانهای رایانه ای – ۲

یکی از اقوام داشت برای پسرش از یکی دیگه از اقوام کامپیوتر دست دوم می خرید. صاحب اول کامپیوتر، سیستم رو برده بود خونه ی صاحب جدید که تحویل بده. کارت صدا رو نتونسته بود نصب کنه. زنگ زدن به من که کمکشون کنم:

فروشنده: سی دی مادربورد رو گذاشتم تو. الان کدوم گزینه رو بزنم؟ Network یا Audio؟

من: Audio رو بزن.

– نصب نشد. یه اِروری میده. (به زبون عجیب و غریبی خوند متن خطا رو)

+ ولش کن. شاید سی دی خرابه. مدل مادربورد رو به من بگو که من از اینترنت بتونم درایورهاش رو پیدا کنم.

– مدلش رو نمی دونم چیه.

+ عب نداره. کیس رو باز کن. روی مادربورد، اسم و مدلش رو نوشته. اونو به من بگو.

– اونقدر فنی نیستم.

+ دو تا پیچه بابا. فنی بودن نمیخواد.

– آخه فنی نیستم. خودت بتونی بیای درست کنی خوبه.

+  باشه. بذارش اونجا، من بعدا میام درستش میکنم.

خریدار: الان کجایی؟ میتونی الان بیای؟

من: الان خونه ی وحید اینام، با یه سری از دوستانمون.

خریدار: میتونی الان پاشی بیای اینجا؟

من (با حالتی کف کرده و متحیر و توی رودرواسی): باشه. بذارین شام بخورم پس. بعدش میام.

——————————————-

پانوشت ۱: بعد از این قضیه، وحید چیزی به این مضمون گفت که معمولا وقتی کامپیوتر رو میخوان درست کنن، میزنن زیر بغلشون، میبرن میدن به طرف، نه اینکه ساعت ۹ شب، طرف رو از مهمونی فرا بخونن! گفتم چی بگم دیگه. روم نشد بگم نه.

پانوشت ۲: اینهمه درس خوندیم توی دانشگاه (تا الان، حدود ۷.۵ سال) و اینهمه کار کردیم که آخرش بشیم تعمیرکار کامپیوتر ملت

داستانهای رایانه ای – ۱

اون: شما کامپیوتر می خونی، سیستم هم جمع می کنی؟

من: نخیر.

اون: پس کار شما چیه؟

من: من سیستم های مختلف سخت افزاری رو طراحی می کنم. سیستم جمع کردن کار مغازه داراس.

—————————–

پا نوشت: یه سری از این موارد قطعا تکراریه. ولی موارد جدیدی هم برام پیش اومده که بنویسم

خوراک ها هم از بیخ فیلتر شدند

زیر دامنه ی feeds سایت feedburner که آدرس خوراک‌های همه‌ی کسانی که از این سایت استفاده می‌کنند، روی اون هست، هم فیلتر شد! ایول فیلترچی

Dropbox

وب ۲ به برنامه های کاربردی گفته می شود که اعمالی مانند به اشتراک گذاشتن اطلاعات، رد و بدل کردن اطلاعات و همکاری در سطح وب را تسهیل می کنند. مانند وبلاگ ها، سایت های اشتراک فیلم، ویکی ها و … [توضیحات کاملتر در ویکی پدیا]

در چند سال اخیر، پدیده های از نوع وب ۲ زیادی را در سطح اینترنت شاهد بوده ایم. فیس بوک و توییتر را می توان دو مورد از محبوب ترین و پرکاربردترین این پدیده ها دانست.

از سال ۲۰۰۷، یک پروژه ی وب ۲ به نام dropbox راه اندازی شده است که کاردبردش دقیقاً مانند SVN است، اما تحت وب عمل می کند. کسانی که کارشان بر روی کامپیوتر باشد و به صورت جمعی بر روی پروژه ای کار می کنند و هر کدام مسئول بخشی از پروژه هستند، بعید است با SVN آشنا نباشند. اما برای آن دسته از کسانی که از کاربرد این موجود چندان اطلاعی ندارند، به طور ساده می توان گفت که SVN، سیستم کنترل نسخه ی فایل هایی است که شما بر روی آن کار می کنید. مثلاً شما و چند نفر دیگر، در شرکتی بر روی پروژه ای کار می کنید. یک فایلی را تغییر می دهید و آن را با استفاده از نرم افزارهای خاص SVN، به سِرور مختص این کار در شرکتتان ارسال می کنید. دیگر افرادی که در آن پروژه کار می کنند، لازم نیست فایلی که شما تغییر داده اید را از روی کامپیوتر شما کپی و به کامپیوتر خودشان منتقل کنند. کافی است که پس از ارسال فایل توسط شما به سِرور، آن فایل را با استفاده از نرم افزار خاص SVN، از روی سِرور مربوطه دریافت کنند. در کل این بدان معنی است که شما فضایی برای به اشتراک گذاری و کار همزمان بر روی یک سری فایل در اختیار خواهید داشت.

dropbox همین فضا را بر روی اینترنت در اختیار شما قرار خواهد داد. اگر در خانه، دانشگاه و محل کارتان، بر روی کامپیوترهای مختلفی کار می کنید و با تغییراتی که هر روز در فایل هایتان بر روی یکی از این کامپیوترها می دهید، مجبور هستید آن فایل ها را بر روی حافظه ی فلش خود کپی کنید و به دیگر کامپیوترها هم منتقل کنید، dropbox به شدت کار شما را راحت خواهد کرد. کافی است در این سایت ثبت نام کنید، برنامه ی آن را دانلود کنید، آن را نصب کنید، مکانی (پوشه ای، فولدری) را بر روی هر کامپیوترتان به عنوان خانه ی dropbox تعیین کنید و فایل هایتان را داخل آن مکان کپی کنید. dropbox در پس زمینه، مشغول کپی کردن فایل های شما به فضایی که بر روی سِرورهایش برای شما در نظر گرفته، می شود. حالا با هر تغییری که در فایل های داخل آن پوشه ها می دهید، با استفاده از dropbox، می توانید آن تغییرات را در کامپیوترهای دیگرتان نیز ببینید و دیگر نیازی به جابجایی فایل هایتان با استفاده از حافظه ی فلَش ندارید.

یک مورد دیگر نیز که با استفاده از dropbox (مانند هر نرم افزار SVN دیگر) به آن دست خواهید یافت، این است که اگر به اشتباه فایلی را از داخل پوشه ی اختصاص یافته به dropbox بر روی کامپیوترتان پاک کنید، آن فایل همچنان بر روی سِرورهای dropbox وجود خواهند داشت و شما چیزی را از دست نداده اید و می توانید آن را بازیابی کنید. البته سایت dropbox برای حساب های کاربری مجانی، حداقل ۲ گیگابایت فضا در اختیار قرار می دهد و تاریخچه ی فایل های شما را تا حداکثر ۳۰ روز نگهداری می کند. اگر بیشتر از این فضا یا تاریخچه ی فایل هایتان را می خواهید، می توانید با پرداخت مبلغی، حساب کاربری ویژه خریداری نمایید. همچنین با دعوت از دوستانتان به استفاده از این سایت، می توانید فضای بیشتری دریافت کنید. ۲۵۰ مگابایت به ازای هر دوستی که با دعوتنامه ی شما عضو سایت شود، تا حداکثر ۳ گیگابایت، یعنی ۱۲ دوست!

با استفاده از لینک های زیر می توانید به دعوت دوستان، عضو سایت dropbox شوید و ۲۵۰ مگابایت هم به دیگران خیر برسانید 😀

لینک دعوت نامه ی من (ظرفیت ۱۰ نفر): https://www.dropbox.com/referrals/NTQ4MTM1NDE5

لینک دعوت نامه ی آزاده (ظرفیت ۱۰ نفر): https://www.dropbox.com/referrals/NTQ۳NTkzMDA۵

لینک دعوت نامه ی وحید (ظرفیت ؟ نفر): https://www.dropbox.com/referrals/NTM4MDc2OTc5

لینک دعوت نامه ی محسن (ظرفیت ؟ نفر): https://www.dropbox.com/referrals/NTQ4MjU4NDc5

لینک دعوت نامه ی سارا (ظرفیت ؟ نفر): https://www.dropbox.com/referrals/NTE۳MTI۵NTU۵

————————————————————————

پانوشت ۱: اولین بار این سایت را وحید به ما معرفی کرد. واقعاً دستت درد نکنه وحید، چون خیلی محتاج بودم به همچین سیستمی!

پانوشت ۲: اگر دوستان دیگه هم مایلند، لینک دعوتشون رو در بخش نظرات بگذارند تا من به انتهای این مطلب اضافه کنم تا اگر ۱۲ نفرم پر شد، لینک دوستان دیگه هم باشه! ضمن اینکه هر کس ۱۲ نفرش پر شد، خبر بده که یه لینک دیگه بذاریم برای دعوت کردن ملت که همه استفاده کنیم از فضا 😀

یک درخواست

از دوستانی که وبلاگ ما رو از طریق خوراک خوان ها می خونند، درخواست میکنم که لطفاً فقط از طریق لینک زیر مشترک وبلاگ ما بشند:

http://feeds.feedburner.com/hamidcity

یه خوراک دیگه واسه وبلاگمون هم وجود داره به آدرس زیر، که تا آخر این هفته میخوام پاکش کنم:

http://feeds.feedburner.com/hamidcity-blog

ممنون

خوراک (feed)

«فید یا خوراک (به انگلیسی: feed) یک قالب داده است که به کاربران اجازه می‌دهد محتویاتی که مرتباً به‌روز می‌شوند را به‌راحتی پیگیری نمایند.

به‌صورت معمولی چگونگی کاربرد یک خوراک بدین‌گونه‌است که تولیدکنندگان محتوا، یک پیوند به کاربر می‌دهند تا کاربر با معرفی پیوند به برنامه‌ٔ فیدخوان خود٬ هنگام به‌روز شدن خوراک٬ درونمایه‌های تازه‌ای که به‌ خوراک افزوده شده‌است را دریافت کند …» [از دانشنامه ی آزاد ویکی پدیا]

مدتها پیش با محسن بحث بود که درباره ی Readerها و به طور خاص، گوگل ریدر و مزایای اون بنویسیم. بعد فکر کردیم که احتمالاً خیلی ها این ابزار رو می شناسند و نوشتن از اون و معرفیش، شاید خیلی موضوع پیش پا افتاده ای باشه. گذشت و گذشت، تا متوجه شدیم که توی همین افراد دور و برمون هم، این ابزار خیلی شناخته شده نیست و استفاده ی زیادی ازش نمیشه. من که شدیداً درگیر کار و پروژه ی کارشناسی بودم (و هستم!) و محسن هم که شیرازیه و ! نتیجه اینکه تا الآن، نوشتن این مطلب به تأخیر افتاد!

گوگل ریدر ابزاریه برای خوندن خوراک (یا فید) سایتها و مشاهده ی محتویات به روز شده ی اونها. شما می تونید با نام کاربری و کلمه ی عبورتون در سایت گوگل (مثلاً نام کاربری و کلمه ی عبور gmail)، وارد گوگل ریدر بشید و سایتها و وبلاگهای مورد علاقه تون رو در اون اضافه کنید و در صورت به روز شدن اون سایت، محتویات جدیدش رو ببینید.

برای اضافه کردن خوراک (فید) یک سایت به گوگل ریدرتون، می تونید لینک سایت مورد نظرتون رو کپی کرده و با زدن دکمه ی Add Subscription، لینک رو وارد کنید. در صورتیکه سایت مورد نظر شما، از خوراک پشتیبانی کنه، اون سایت به لیستتون اضافه میشه و اگر پشتیبانی نکنه، پیغامی مبنی بر «عدم پشتیبانی از خوراک» به شما داده میشه!

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این ابزار فوق العاده مفید، به Reader Help Center مراجعه کنید.

به دوستانی که از این ابزار استفاده نمی کنند، پیشنهاد میکنم حتماً این کار رو بکنند؛ بخصوص اونهایی که روزانه به وبلاگها و سایتهای زیادی سر میزنند تا ببینند مطلب جدیدی در اون درج شده یا نه و خیلی از مواقع هم با سایت به روز نشده مواجه میشند! حداقل در وقتتون صرفه جویی میشه …

در آخر هم یه تقاضا از همه دارم: اگه وبلاگ ما رو قبلاً توی گوگل ریدرتون (یا هر ابزار خوراک خوان دیگه ای) اضافه کرده اید، از لیستتون حذف کنید (توی لیست خوراک خوان روی لینک وبلاگ ما کلیک کنید و از منوی Feed Settings بالای اون، Unsubscribe رو بزنید) و از طریق این آدرس (http://feeds.feedburner.com/hamidcity)، وبلاگ ما رو دوباره به لیستتون اضافه کنید. میخوام آمار داشته باشم که چند نفر از طریق خوراک خوان ها این وبلاگ رو می بینند و می خونند. ممنون!

—————————————————————————-

پانوشت: وقتی خواستم دسته بندی مطلب رو انتخاب کنم، متوجه شدم که تا به حال دسته بندی ای به نام «کامپیوتر و اینترنت» نداشتم! برای من به عنوان یه دانشجوی رشته ی کامپیوتر، خیلی جالب بود …