«… در بانک قرض الحسنه نیز بخش عمده درآمد از محل کارمزد خدمات بانکی است که بین ۲ تا ۴ درصد خواهد بود. ضمن اینکه منابعی که ما جذب می کنیم، ارزان قیمت هستند و بر خلاف سایر بانکهای تجاری از محل جذب منابع متحمل هزینه ای نمی شویم و به دلیل وجود انگیزه ها و اعتقادات دینی در یک جامعه ی اسلامی و پایبندی به ارزشهای والای سنّت قرض الحسنه، سپرده گذاری در این بانک توسط مردم صورت خواهد گرفت و با افزایش قدرت سپرده ها، قدرت وام دهی ما نیز افزایش می یابد و با در اختیار گذاشتن این تسهیلات به افراد جوان جامعه و اقشار محروم، می توانیم نقش مؤثری در ایجاد آرامش اقتصادی(!!!) و اجتماعی داشته باشیم … از زمانی که بانک افتتاح شد و شروع به فعالیت کرد، یعنی از ۹/۲۴ برنامه ی بانک بدینصورت بود که در ماه اول جذب سپرده داشته باشد و در ماه آینده شروع به پرداخت تسهیلات کند. در حال حاضر نیز بانک در حال جذب سپرده های مردمی است که روز به روز افزایش می یابد؛ به طوری که میزان جذب در استانهای مختلف متفاوت بوده، اما باید تراز تلفیقی آنها برای داشتن یک آمار دقیق از آن به دست آید، ولی جذب سپرده نسبت به آنچه برآورد شده بود، مثبت تلقی می شود و از اول بهمن ماه نیز شروع به پرداخت تسهیلات خواهیم کرد و گروه هدف ما نیز برای دادن وام، ابتدا متأهلین واجدالشرایط هستند که تا سقف ۲۰ میلیون ریال [آرامش اقتصادی با ۲۰ میلیون ریال؟!] در اقساط ۳۶ ماه تسهیلات خواهند گرفت و اگر بانک بتواند منابع خود را تجهیز کند و جمع سپرده گذاری ها بیشتر از حجم متقاضیان دریافت تسهیلات باشد، می توانیم حجم تسهیلات بانکی را تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال که حداکثر تسهیلات است افزایش دهیم …» -بخشی از مصاحبه ی هفته نامه ی شهروند امروز – شماره ی ۳۲ – یکشنبه ۱۶ دی ۱۳۸۶ با غلامرضا مصطفی پور، مدیرعامل بانک قرض الحسنه ی مهر ایران
و حالا این لینک را ببینید: عدم استقبال مردم از بانک قرض الحسنه – جام جم آنلاین
بخشی از حرفهای گفته شده در لینک بالا را که به گفتگوی ابتدای مطلب ربط دارد، اینجا می آورم:
« … غلامرضا مصطفیپور، مدیرعامل بانک قرضالحسنه در گفتگو با خبرنگار «جامجم» جذب سپردههای قرضالحسنه مردم را در بانک قرضالحسنه از زمان تاسیس تاکنون بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال ذکر میکند و میگوید: عمده این حجم از سپردهگذاری از وجوه ریز و کوچک مردم بوده و هنوز مشتریان کلان در بانک قرضالحسنه سپردهگذاری نکردهاند.
خبرنگار ما مینویسد: مقایسه این رقم باکل سپردههای قرضالحسنه بانکها در ۱۰ ماه سال ۸۶ تصویر شفافتری به ذهن متبادر میکند. مطابق گزارش بانک مرکزی در مدت ۱۰ ماه سال ۸۶ یکهزار و ۳۲۱ میلیارد تومان سپرده قرضالحسنه در بانکهای کشور جمعآوری شده است.
حال این رقم را با ۳۰ میلیارد تومانی که در بانک قرضالحسنه مهر سپردهگذاری شده مقایسه کنید. هر چند که باید پذیرفت این بانک هنوز خیلی نوپاست و فقط ۵ ماه از تاسیس آن میگذرد، ولی باز هم رقم جذب منابع آن بسیار ناچیز به نظر میرسد …
واقعیتی که نمیتوان آن را انکار کرد این است که حتی جذب سپردههای قرضالحسنه نیز باید با ایجاد انگیزههای قوی صورت پذیرد و بجز افرادی که با نیت خیرخواهانه اقدام به گشایش سپرده میکنند، تشویق سپردهگذاران قرضالحسنه نیز در جذب سپردهها بیتاثیر نیست؛ در نتیجه برخی مردم که برای افتتاح حساب قرضالحسنه به بانکها مراجعه میکنند، ترجیح میدهند در حساب قرضالحسنهای اقدام به سپردهگذاری کنند که به آن جوایز تعلق میگیرد.
رئیس یکی از شعبههای بانک ملی که بانک قرضالحسنه مهر در آنجا شعبهای (باجهای) دایر کرده است، در گفتگو با خبرنگارما میگوید: هنگامی که افراد برای گشایش حساب قرضالحسنه به ما مراجعه میکنند، از آنها میپرسیم تمایل دارند در قرضالحسنه مهر که به آن تسهیلات ارائه میشود، سپردهگذاری کنند یا در قرضالحسنه که مشمول جوایز میشود که مردم بیشتر گرایش به دریافت جوایز داشتهاند.
تو شهروند این هفته خوندم که قراره بانک ملی رو هم قرض الحسنه کنن و مظاهری اگه اشتباه نکنم مخالفت کرده و گفته استعفا هم نمی ده و مثل اینکه به خاطر مخالفت با سیاست های اقتصادی احمدی نژاد قراره به زودی عوض بشه.
بازم خوبه که یه سری این وسط مخالفت کنن و وقت کشی بشه حداقل تا دوره احمدی نژاد تموم بشه. فکر کنم رئیس جمهور بعدی اگه احمدی نژاد نباشه، باید ۴ سال وقت بذاره تا اوضاع رو برگردونه به قبل از اومدن احمدی نژاد!